fbpx

Efter din tattoo

Når din tatovering er færdig pakkes den ind, så den er beskyttet.

Efterbehandlingsguide

Når din tatovering er færdig pakkes den ind, så den er beskyttet.
Afhængig af størrelsen på tatoveringen og tatovøren bliver den enten pakket ind i folie eller dét man kalder englehud. De to forskellige indpakninger kræver også forskellig efterbehandling.

Englehud

Englehud sættes på som et ”plaster” og kan sidde på kroppen i op til 5 dage. Det kan godt være, at englehuden falder af før de 5 dage er gået, men så påbegynder du blot efterbehandlingen. Der kommer til at samle sig noget overskydende blæk og blod under englehuden, men dette er helt normalt og en del af processen.

Når englehuden er faldet af skal du vaske tatoveringen forsigtigt under lunkent vand, lade den lufttørre og smøre et tyndt lag creme på tatoveringen. Skulle englehuden ske stadig at sidde fast på 5. døgn, løsner du det en smule og lader noget lunkent vand trænge igennem mens du forsigtigt tager det af og renser tatoveringen. Lad tatoveringen lufttørre og smør herefter et tyndt lag creme på. Herefter begyndes efterbehandlingen, som består i at smøre tatoveringen med et tyndt lag tattoo creme (eller penthanolsalve) 5-6 gange om dagen, i 3-6 uger – indtil tatoveringen er helet.

Det er vigtigt at det blot er et tyndt lag creme der smøres på tatoveringen, da for tykt et lag kan suge blæk ud af tatoveringen og forstyrre den naturlige dannelse af sårskorpe.

Folie

Hvis du bliver pakket ind i folie, er det blot for at beskytte tatoveringen på hjemrejsen og de første 2 timer, mens din tatovering er helt åben, sårbar og modtagelig for luftbårne bakterier. Tatovøren renser tatoveringen med antibakteriel salve før han/hun dækker den til.

Når du er kommet hjem og de 2 timer er gået, skal du tage folien af og forsigtigt vaske tatoveringen under lunkent vand og parfumefri sæbe. Når tatoveringen er helt renset for blod og overskydende blæk, skal du lade tatoveringen lufttørre og herefter påsmøre tattoocreme eller penthanolsalve. På denne måde giver du kroppen bedst mulige forhold til at danne en naturlig sårskorpe. Du skal fortsætte med at smøre creme på tatoveringen 5-6 gange om dage i 3-6 uger, indtil tatoveringen er fuldstændigt helet.

Det er vigtigt at det blot er et tyndt lag creme der smøres på tatoveringen, da for tykt et lag kan suge blæk ud af tatoveringen og forstyrre den naturlige dannelse af sårskorpe

HUSK

God håndhygiejne før berøring af tatoveringen. Som minimum vask hænder, gerne sprit af og gerne brug handsker. Ingen parfume eller andre tilsætningsstoffer i de produkter, som du benytter ved behandlingen af din nye tatovering.

Gode råd

  • Sørg for kun at påsmøre et tyndt lag crème.
  • Undgå at bruge oliebaserede produkter, såsom vaseline, da de kan tilstoppe dine porer.
  • Undgå at tage i svømmehal, bade i havet eller badekaret, tage dampbad og gå i sauna før din tatovering er fuldstændig helet. For meget vand kan trække blækket ud af huden og derved skade tatoveringen. Derudover kan vandet være fyldt med bakterier, kemikalier og andre urenheder, som ikke er sunde for din tatovering.
  • Undgå solbadning og direkte sollys! Strålerne fra solen kan få huden til at blistre og falme farven i din nye tatovering – især i helingsprocessen.
  • Undgå at skrabe eller ridse din nye tatovering! Det er helt normalt at din hud danner skorper under helingsprocessen, men forsøg ikke at hjælpe processen ved at pille i skorperne – heller ikke selvom det klør, da skorperne skal have lov til at falde af af sig selv.
  • Undgå stramtsiddende tøj der irriterer din nye tatovering, da der under healingsprocessen vil sive plasma og overskydende blæk ud som kan resultere i at tøjet klæber sig fast til huden og din nye tatovering. Desuden kan stramtsiddende tøj forhindre ilt til at komme til din tatovering, hvilket er altafgørende i en helingsproces.
  • Undgå at barbere dig omkring din nye tatovering indtil tatoveringen er helet
    fuldstændig.